Kunstuitleen voor bedrijven

De inrichting van bedrijfsruimte is meer dan woekeren met vierkante meters. Natuurlijk is een efficiënte indeling essentieel, maar zeker zo belangrijk zijn representativiteit en sfeer. Een gerichte inzet van kunstwerken voegt daaraan een dimensie toe. Daarom kiezen steeds meer ondernemers voor kunst om bij te dragen aan de uitstraling van hun bedrijf.

 

Bij het opbouwen van een kunstcollectie is Kunstuitleen Lelystad een praktische partner dankzij een gevarieerd aanbod van kwalitatief hoogwaardig werk, maar ook door de flexibele mogelijkheden van huur en koop.

Contact opnemen

Bedrijven die zaken doen met de Stichting Kunstuitleen Flevoland sluiten een op maat gesneden individueel contract.
Uitgangspunt is de totale waarde van de uitgezochte kunstwerken. Op jaarbasis geldt hiervoor een huurbedrag van 15 procent, exclusief BTW. Voor de belastingen kan deze vergoeding worden aangemerkt als bedrijfkosten. De minimale leentermijn is één jaar. Tussentijds kan gehuurd werk echter onbeperkt worden gewisseld: een kunstwerk dat in een gegeven situatie niet uitkomt als verwacht, kan na overleg direct worden geruild voor een ander werk.

Kunst kopen

Bijna alle beschikbare kunstwerken zijn niet alleen te huur maar ook te koop. In aanvulling op de gangbare collectie heeft de Stichting Kunstuitleen Flevoland van een aantal kunstenaars ook werken in consignatie. Deze worden niet verhuurd, maar zijn wel te koop.

 

Kunst als relatiegeschenk

Een kunstwerk kado doen aan een goede klant is veelal alleen bij grootschalige projecten op zijn plaats. De kunstkadobon van Kunstuitleen Flevoland maakt het mogelijk ook op meer bescheiden schaal kunst in te zetten als relatiegeschenk.
De waarde van de bon is volledig vrij te bepalen. De ontvanger kan hem besteden bij het kopen van een kunstwerk of bij het afsluiten van een abonnement.

Kunst geeft uitstraling!

Onze medewerkers adviseren u graag.

Onze contactgegevens